Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем

Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако мястото на въпроса ми не е тук, но просто не видях по-близък анонс. Имам нужда от съвет.

Имам следния проблем с Алфа 147(2002г.).
    Лятото, в големите жеги, наблюдавах странен проблем в автомобила. При стартиране светваше лампичката за check engine и проблемът се изразяваше в това, че на 3000 оборота нещо "спъваше" колата, ако мога така да се изразя. Тоест нямах мощност и автомобилът не ми позволяваше да мина 3000 оборота. Всеки път в който отидех до сервиз, лампичката беше загаснала и колегата ми казваше, че няма какво да направим тъй като и да я закачим на компютър да видим грешката, то нея вече я няма защото се е изчистила. Реших, че нещо компютърът си откача заради жегата и не предприех кой знае какви действия, а и това не се случваше постоянно, а на моменти. Да ама не, от една седмица проблемът започна да се появява отново. Случи се два пъти и не съм сигурен на какво може да се дължи.
    С радост ще приема всеки съвет.

Comment

• С какъв мотор е колата? Светването на въпросната лампа обикновено означава, че е възникнала грешка и че тя е записана в компютъра.
      В крайна сметка, някой направи ли диагностика?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от bikoto Покажи съобщение
        Здравейте колеги. Предварително се извинявам ако мястото на въпроса ми не е тук, но просто не видях по-близък анонс. Имам нужда от съвет.

Лятото, в големите жеги, наблюдавах странен проблем в автомобила. При стартиране светваше лампичката за check engine и проблемът се изразяваше в това, че на 3000 оборота нещо "спъваше" колата, ако мога така да се изразя. Тоест нямах мощност и автомобилът не ми позволяваше да мина 3000 оборота. Всеки път в който отидех до сервиз, лампичката беше загаснала и колегата ми казваше, че няма какво да направим тъй като и да я закачим на компютър да видим грешката, то нея вече я няма защото се е изчистила. Реших, че нещо компютърът си откача заради жегата и не предприех кой знае какви действия, а и това не се случваше постоянно, а на моменти. Да ама не, от една седмица проблемът започна да се появява отново. Случи се два пъти и не съм сигурен на какво може да се дължи.
        Да бяха я закачили все пак. Иди при някой който да я закачи и да види записаните грешки. Тези са прекалено добри щом с поглед разбират дали има записани грешки
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Колата е с мотор 1.6 - газ/бензин. Иначе да, точно там е работата. Закачихме я за диагностика и не показа нищо, което ме учуди страшно много.

Comment

• И на газ и на бензин ли е едно и също? Ако да, то следва да се види, как работи дебитомерът (количество и сигнал на работещ мотор и в движение).
            Просто нещо, което може да се направи е, когато възникне пробемът, да се изключи дебитомера и да се види, дали ще има подобрение във вървежа.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да и на двете е едно и също. Благодаря за отговорите, ще обърна внимание на дебитомерът.

Comment

• Първоначално публикувано от bikoto Покажи съобщение

Па ако кажеш и откъде си ....

Comment

• Здравейте, преди две седмици блокира алтернатора, скъса ремъка, който влиза при ангренажния, смяна на кобилици, комплект ангренаж, алтернатор. Мотора е 1.9 jtd 16v 140 к-а с чип. След ремонта колата пали по-трудно и трябва доста подаване на газ за да тръгне, в сервиза казаха че ги нямало ниските обороти, но не могат да направят нищо повече. Дайте съвет каква би могла да е причината и нейното решение. Благодаря.

Comment

• Смени сервиза.
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от ivailo69 Покажи съобщение
                      Здравейте, преди две седмици блокира алтернатора, скъса ремъка, който влиза при ангренажния, смяна на кобилици, комплект ангренаж, алтернатор. Мотора е 1.9 jtd 16v 140 к-а с чип. След ремонта колата пали по-трудно и трябва доста подаване на газ за да тръгне, в сервиза казаха че ги нямало ниските обороти, но не могат да направят нищо повече. Дайте съвет каква би могла да е причината и нейното решение. Благодаря.
                      Звучи ми като грешна централа или нещо ремонта не е направен както трябва
                      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Търся еку за 156 2.0 JTS ръчка

Колеги, търся компютър за 2.0JTS с ръчна скоростна кутия.
                        Компютъра е
                        BOSCH 0 261 S01 007.
                        MED711A001.
                        0 055 185 282 0

Компютър от селеспийд ЖТС не става.
                        Търся работещ компютър, който до последно е работил безгрешно.
                        Причина да търся ЕКУ е, че моя не ми отчита втора долна ламбда сонда. И ми свети чека и ме дразни.

Инфо и цени на ЛС или по телефона-в подписа ми е.
                        Attached Files
                        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Ако само лампичката ти е проблема, а колата си върви без проблем, може просто да разпоиш лампата/диодчето.
                          Аз така направих с моите на еърбега, щото ме дразнеха.

Ще ти излезе безплатно и е работа за 15 минути.
                          156 2.0TS

Comment

• Така правят автоджамбазите. Това не е решение за мен. Така няма да разбера за евентуални други проблеми с колата. Не, благодаря, искам да си ми е изрядна.
                            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                              Ако само лампичката ти е проблема, а колата си върви без проблем, може просто да разпоиш лампата/диодчето.
                              Аз така направих с моите на еърбега, щото ме дразнеха.

Ще ти излезе безплатно и е работа за 15 минути.
                              Ебати и съвета )))...ти така мое разпоиш цялото табло, и колата ще ти е перфектна...)
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Искам да му спестя главоболия и пари на човека.

Тея филми с компютрите никога не са толкова прости колкото си мислите...
                                Ще се окаже накрая че се налага да се смени и имобилайзера, и ключовете, и то отиде на 300 лева и цял ден разглабяне

И като бонус ще си носи един ключ за вратите и един за палене...
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X